top of page
håkon iversen.png

Håkon Iversen, Leder for LINK Arkitektur Bergen og Stord, ble innstilt som ny prosjektleder for Fremtidens flyplassby i oktober 2022. Han tar over rollen for Bjørn Klimtek. Oppgaven er å videreføre prosjektets utgangspunkt til sluttføring i juni 2023. Nyheter om prosjektets videre utvikling vil legges ut på nettsiden fortløpende.

thomas brekke.png

Thomas Brekke, Førstelektor USN Handelshøyskolen
Institutt for økonomi, historie og samfunnsvitenskap ved
Campus Vestfold, er tildelt rollen som forskningsleder. I motsetning til tidligere der prosjekt og forskningsleder ble utført av samme person, har Iversen delt jobben i to. Dette sørger for riktig fokus og prioritering på det som ligger som utvikling - og forskning. 

Skjermbilde 2023-01-13 121452.jpg

Bjørn Klimtek fratrer sin rolle som prosjektleder, og sin stilling som forskningsleder i Multiconsult. Han var blant initiativtakerne til Fremtidens flyplassby, og har sammen med sitt team lagt grunnlaget for det som videreføres. Klimtek går inn i en svært spennende rolle i Widerøe sin satsning på elektrifisering. Vi satser på at det kan oppstå synergier her i et fremtidig perspektiv.

Book_Sjomateksport_04.jpg

Ny forskningsrapport fra prosjektet "Sjømat i fremtidens flyplassby". Undersøkelsene viser bl.a. at området har blitt et naturlig knutepunkt for eksport av sjømat, med tre logistikkaktører som spesialiserer seg på sjømateksport og fremtidig vekst i denne virksomheten gjennom videre satsing på kjølehotell og sjømatsenter. Her ligger det et mulighetsrom for fremtidig utvikling både av selve klyngen og ikke minst av flyplass-byen og -regionen som helhet.

konferanse.png

Prosjektgruppen i Fremtidens flyplassby vil være til stede under Gardermokonferansen den 04. november 2021 og informere om prosjektet. På konferansen vil du kunne treffe Linda Sjåstad Andreassen fra Ullensaker kommune og du vil også kunne treffe Bjørn Klimek fra Multiconsult som er forskningsleder i prosjektet. 


Er du interessert i å høre mer om hvordan vi jobber med innovasjon og næringsutvikling i prosjektet? Alle interesserte er velkommen til å ta kontakt med oss i Fremtidens flyplassby.


På Gardermokonferansen vil du også ha mulighet til å treffe partnerne i prosjektet som Oslo Airport City, Oslo Logistikkpark Gardermoen eller Nannestad kommune.


Vi ser frem til å treffe deg!
 

Uten navn-3_edited.jpg

Hva kjennetegner vellykkede globale Airport Cites? Dette spørsmålet vil bli tatt opp i en litteraturstudie ledet av den London-baserte urban intelligence-gruppen The Business of cities. Denne høsten vil administrerende direktør Tim Moonen og Associate Charlie Ford utforske og dele sine innsikter om løsninger for en global Airport City på Gardermoen – et regionalt senter med et mangfold av fremtidsrettede, bærekraftige og smarte virksomheter. Multikonsulent Bjørn Klimek og Mia Meyer Walle-Hansen møtte dem over en kopp kaffe for å dele ideer til studiet.

Uten navn-4.png

Fremtidens flyplassby er i gang! I september 2021 møttes representanter fra Ullensaker kommune, Multiconsult, Nannestad kommune, Oslo Logistikkpark Gardermoen og Oslo Airport City i Jessheim for å markere oppstarten av forskningsprosjektet. 

bottom of page